Plakat er fra tidligere forestilling
Plakat er fra tidligere forestilling

Om Slangerupscenen

 

Slangerupscenen er en teaterforening, som blev etableret 20 februar 1978. Formålet var oprindeligt at samle penge ind til opførelsen Slangerup Badet – det der i dag er Slangerup Svømmehal.

I begyndelsen var forestillingerne udelukkende revyer med efterfølgende spisning og dans. Det var en succes fra starten.

Det hele foregik på den gamle Kingoskole, hvor der blev spillet revy i én sal, mens der var dækket op til spisning og dans i en anden. Der var mange mennesker – faktisk så mange, at man af og måtte skiftes til at spise. Man sad så tæt, at der dårligt var plads til albuerne. Publikum tog dog det hele med ro og godt humør.

Slangerupscenen udviklede sig sig til at blive en stor forening med mange medlemmer. Svømmebadet blev opført, så der var ikke længere behov for indsamling af penge gennem foreningen. Foreningen kunne derfor begynde at anskaffe teknisk udstyr til teatret.

Senere er Kingoskolen blevet ombygget med en rigtig teatersal til følge – samme teatersal som bruges i dag.

Slangerupscenen havde efterhånden sparet så mange penge sammen, at der i samarbejde med kommunen, kunne bygges en rigtig scene. Teaterfolkene rullede ærmerne op, og gik i gang med at bygge. Det var et stort arbejde, men stolte var vi, da vi kunne spille vores første forestilling, uden at skulle passe på ikke at støde mod loftsbjælkerne.

I dag er vi en forening med mange medlemmer – børn & unge i alderen 9-14 år, og voksne fra 15-70 år.  Vi bestræber os på at opføre mindst 2-3 forestillinger om året, hvoraf én altid er en juleforestilling.

Medlemsskab

Hvad koster det?

Alle medlemmer, uanset alder, skal betale kontingent. Kontingentet opkræves årligt af vores kasserer, og først når dette er betalt, er medlemsskabet aktivt. Kun medlemmer af Slangerupscenen kan deltage i produktioner, og gælder både skuespillere, teknikkere, scenefolk etc.

Kontingentet er:

Kr. 300,00 årligt

Udover kontingent er der et produktionsgebyr per produktion for skuespillere, der opkræves umiddelbart efter en produktionsstart og når rollerne er besat.

Produktionsgebyret er:

Kr. 100,00 per produktion

Hvis du ikke er medlem af Slangerupscenen ved opstart af ny produktion, bliver du opkrævet kontingent sammen med produktionsgebyret.

Størrelsen på kontingent og produktionsgebyr fastsættes på Slangerupscenens årlige Generalforsamling, og vi kan prale af at være en af de absolut billigste teaterforeninger, hvis ikke den billigste.

 

Hvad får du?

Slangerupscenen har nomalt 2-3 produktioner om året, med garanti for mindst 2. Så uanset om du er barn, ung eller voksen, vil du have mulighed for at deltage i mindst én produktion per sæson.

Forestillingerne er typisk placeret i foråret, efteråret og til jul.

Vores juleforestilling skifter normalt fra at være en børneforestilling det ene år, til en voksen forestilling det næste. Juleforestillingerne har normalt opstart efter sommerferien i august.

Efterårsforestillingerne er typisk placeret i slut september eller start oktober, og kan være musicals som oftest har et længere øveforløb (opstart i januar).

Forestillinger i foråret kan være børn/unge stykker, eller eks. voksen forvekslingkomedier etc. og opstart varierer fra oktober til januar.

Normalt for mange af vores forestillinger, er at de er fulde af musik, sang og dans, da Slangerupscenen har folk der både kan skrive musik, sange og koreografere.

Slangerupscenens bestyrelse

Morten Skjelmose

Morten Skjelmose

Forperson

Lone Seindal

Lone Seindal

Kasserer

Maiken Carina Bøhm-Petersen

Maiken Carina Bøhm-Petersen

Næstforperson, B&U udvalg

Marie Voigt Thyme

Marie Voigt Thyme

Bestyrelsesmedlem, B&U udvalg

Tine Voigt

Tine Voigt

Bestyrelsesmedlem

Emilie Lilleøre Schlichting

Emilie Lilleøre Schlichting

Bestyrelsessuppleant, B&U udvalg

Jesper Bøhm-Petersen

Jesper Bøhm-Petersen

Bestyrelsessuppleant

Slangerupscenens adresse

Slangerupscenen
Teatersalen på Kingoskolen
Strandstræde 28A
3550 Slangerup

Indgang til venstre for skolens hovedindgang

Slangerupscenen

Slangerupscenen

Kingoskolens teatersal
Strandstræde 28A
3550 Slangerup

Kontakt os

Slangerupscenen er medlem af